Bouw Makerstoren op Sloterdijk, ‘laatste rafelrandje van de stad’

Beeld van de toekomstige Makerstoren aan de Rhôneweg.
Hoogstins2024

Op 11 april gaat de eerste paal de grond in van de Makerstoren op Sloterdijk. In het complex komen werkruimtes voor makers en ontwerpers, plus 49 appartementen. Ook zijn er plannen voor horeca en een Makers Lab, met ruimte voor innovatie, demonstraties en workshops.

Het is de ‘perfecte pioniersplek aan het laatste rafelrandje van de stad’, zo stellen de ondernemers Duncan Stutterheim en Ian Gray over het project aan de Rhôneweg. Amsterdam komt volgens hen ruimte tekort voor makers, waardoor ze noodgedwongen de stad verlaten. De Makerstoren moet daar verandering in brengen. 

In het gebouw komen 45 grote en kleine werkruimtes. De 49 volledig ingerichte appartementen zijn te huur voor een periode van 1 tot 6 maanden. Huurders kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke werkplekken, een gym met uitzicht op haven en stad en e-bikes. 

Voor het eerst in Amsterdam wordt bedrijfsruimte ‘gestapeld’, zo stellen de ontwikkelaars. Dit is mogelijk dankzij verzwaarde vloeren en een grote goederenlift voor machines en zware materialen. De eerste paal wordt op 11 april op feestelijke wijze geslagen door Duncan Stutterheim en wethouder Reinier van Dantzig. De oplevering is voorzien medio 2025.

Beeld van een de bedrijfsruimtes in de Makerstoren.
DeWestkrant