Stemmen in de Starbucks, een kerk of een hotel

De Nieuwe Liefde is een van de bijzondere stemlokalen in West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Oké, Noord wint. Want daar kun je in de Adam-toren je stem uitbrengen. Maar West heeft ook een paar bijzondere plekken om te gaan stemmen. Een keer iets anders dan de school om de hoek? Stempas en legitimatie mee en pak een van deze bijzondere stembureaus.

Sloterdijk

In de Starbucks op Sloterdijk is een stembureau ingericht. Handig voor forenzen en anderen die met de trein moeten. En je kunt natuurlijk meteen even een kop koffie meenemen.

De Nieuwe Liefde

Ooit een kerk in art deco-stijl en in 2010 schitterend verbouwd. Normaal zijn er debatavonden en optredens, maar De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade is woensdag een stijlvol stemlokaal.

As Siddieq-school

Aan de buiten- en binnenkant gewoon een school, maar wel net een tikje anders door de Koranteksten op de muur en andere islamitische spreuken in de gang. Het stembureau is in de locatie aan de Cornelis Dirkzstraat.

Meneer de Wit

Aan Baarsjesweg 202 heeft Meneer de Wit een stemlokaal ingericht. Normaal wordt hier gedanst. Mooie gelegenheid om even een kijkje te nemen in dit gigantische complex.

Westcord Fashion Hotel

Je kunt ook stemmen in het Westcord Fashion Hotel in het Andreas Complex bij de afslag S106.  Kun je meteen even naar de sauna. Die hebben ze daar namelijk ook.

Alle adressen van stembureaus in Amsterdam vind je op deze lijst.