Nachtclub Tilla Tec trekt tijdelijk in pand De School 

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

In de voormalige LTS aan de dr. Jan van Breemenstraat komt een nieuwe tijdelijke club: Tilla Tec. Begin januari sloot nachtclub De School hier in De Baarsjes nadat het huurcontract afliep. In afwachting van woningbouwplannen is er nog een jaar lang ruimte voor een tijdelijk initiatief.

Tilla Tec opent op 12 april de deuren in een ander deel van het pand dan eerder De School. De nieuwe club zal zich richten op ‘minderheden’, zo laat Tilla Tec weten. De leiding is in handen van de eigenaren van queer Bar Pamela in Oud-West. Ook komt er een tijdelijk restaurant, café en expositieruimte. Verder zijn er plannen voor onder meer mode-ateliers, dansstudio’s en een queer tattoostudio.

De School had langer in de voormalige LTS kunnen blijven, maar volgens een woordvoerder van stadsdeel West is het ‘de keuze van de huurder zelf geweest om het concept De School niet door te zetten’. De huurder voor Tilla Tec is volgens de gemeente opnieuw Post CS, het bedrijf achter De School.

Op Sloterdijk zijn al langer plannen voor een queer club met de naam Raum, maar die kan nog niet open vanwege problemen rond vergunningen.