Ru Paré Community beste gebouw van Amsterdam

(foto Marc Faasse)
Hoogstins2024

De Ru Paré Community in Nieuw-West is verkozen tot mooiste gebouw van Amsterdam en wint daarmee de Amstedamse Architectuur Prijs, ofwel de Gouden AAP. De Ru Paré-school stond bekend als slechtste basisschool van Nederland, nu is het gebouw getransformeerd tot de huiskamer van de wijk.

De jury van de Gouden AAP was met name onder de indruk van het ontwerp omdat er ‘met een relatief klein budget grote resultaten zijn geboekt’. Aan het gebouw zijn minimale aanpassingen gedaan, met grote impact, aldus de vakjury.

De Gouden AAP is de prijs voor het beste ontwerp van en gebouw in Amsterdam en wordt jaarlijks uitgereikt. Het winnende gebouw is ontworpen door Beta Office (i.s.m. elisabeth boersma planB. Urban & social strategies, Dijk&co landschapsarchitectuur) in opdracht van Stichting Samenwonen – Samenleven.

In West dong de Augustanahof mee naar de prijs. In Nieuw-West was het Van Eesterenpaviljoen ook genomineerd. De publieksprijs ging naar de IJhal, aan de noordzijde van het Centraal Station.

 

DeWestkrant