Sociaal foodfestival in Erasmuspark

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Je struikelt in Amsterdam bijkans over de foodfestivals, maar je moet dan altijd wel een dikke portemonnee meenemen. Dat is bij Heel Mokum Kookt aanstaande zondag 17 september in het Erasmuspark wel anders. Het is namelijk het eerste sociale foodfestival van de stad. Hier presenteren 20 sociale eetinitiatieven zich, bijvoorbeeld de BuurtBuik die zich inzet tegen voedselverspilling en de Suikertantes die zich vooral richten op kinderen.

De sociale onderneming Resto van Harte organiseert het festival, met een speciaal kinderveld waar kinderen hun eigen knutselsoep kunnen samenstellen. Ook aanwezig in een zogenaamde waste area: De Buurtbuik, die overtollig voedsel ophaalt bij supermarkten. En de Kaskantine, die ernaar streeft volledig off the grid (dus zonder stroom en stromend water) eten te maken.

Iedereen kan meedoen, wat betekent dat iedereen met een Stadspas 5 consumptiemuntjes kan ophalen om hapjes en drankjes te kopen. Die overigens ook voor rijkere mensen lief zijn geprijsd. Een drankje zonder alcohol kost € 1, met alcohol € 2. Een maaltijd heb je al voor € 1 tot € 4.