Stadsdeelbestuurder Van Berkel wil PvdA-lijsttrekker worden

(Foto Stadsdeel West)
Hoogstins2024

Dagelijks bestuurder van West Jeroen van Berkel heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij kondigt aan met de Amsterdamse PvdA een ’radicaal ander beleid’ te gaan voeren.

Van Berkel wil dat de gemeente voor 200 miljoen euro sociale huurwoningen van corporaties gaat opkopen. Op die manier kan volgens hem de sociale woningvoorraad voor Amsterdam worden behouden.

Hij hekelt de huidige verkoop van sociale huurwoningen tegen hoge prijzen. De kopers zijn volgens Van Berkel rijke stellen, die de woning dan gebruiken als pied à terre en Airbnb. ’’Vervolgens woont er niemand’’, zei hij tijdens zijn toespraak waarin hij zich kandidaat stelt.

Verder wil Van Berkel dat de gemeente zonnepanelen laat aanleggen op blokken met sociale huurwoningen, waarna de opbrengst naar de bewoners moet gaan. Dat is volgens hem een manier om duurzaamheid te combineren met armoedebeleid.

Meer PvdA-ers hebben zich inmiddels kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap: fractievoorzitter in de gemeenteraad Marjolein Moorman en bestuurder van stadsdeel Centrum Roeland Rengelink. De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart 2018.