Steeds meer keus bij shoppen tweedehands kleding in West

Effect(s) Store in de Ten Katestraat. (Foto Het Ware Westen)
Hoogstins2024

Vintage, pre-owned of pre-loved. Deze termen vallen tegenwoordig vaak als het gaat om tweedehands kleding. De tijd van muffe kringloopkleren is duidelijk voorbij. Steeds meer winkels, boetieks en markten in West bieden goede tweedehandskleding, vaak van bekende merken en designers.

De maandelijkse KLOFFIE Markt in De Hallen is uitgegroeid tot een populaire plek om op je gemak in rekken te grasduinen naar mooie en bijzondere items. Verkopers bieden onder meer designer kleding en collector items aan, alles in goede staat. Oprichters Debby en Freya van de KLOFFIE Markt willen kopers enthousiast maken over kwaliteit boven kwantiteit, zeggen ze in dit filmpje

Duurzaam

Kopers van gebruikte kleding slaan twee vliegen in één klap: het is voordelig en duurzaam. De kleding wordt immers niet weggegooid. Het is een alternatief voor de productie van nog meer nieuwe kleding, met alle milieubelasting van dien. Geen wonder dat het shoppen van tweedehands kleding wint aan populariteit.

Style Story in de Jan Evertsenstraat biedt vintage en pre-owned fashion, met onder meer uitgesproken items van merken uit het midden- en hoge segment. Eigenaresse Miriam Bakker selecteert kleding van goede kwaliteit die je nog lang kunt dragen. “Ik denk eerlijk gezegd dat met alle kleding die al bestaat, we geen nieuwe kleding nodig hebben”, zegt Bakker in dit filmpje

Liefhebbers van vintage kleding weten de weg te vinden naar We Are Vintage in de Kinkerstraat. De winkel heeft een uitgebreid aanbod betaalbare en vaak bijzondere stukken uit de jaren tachtig en negentig. In de Ten Katestraat verkoopt Effect(s) onder meer gecureerde vintage en tweedehands designerstukken. Vintage 2.0 In de Spaarndammerstraat is een ander bijzonder adres met unieke vintage items. 

Shoppingroute

Een speciale route langs adressen met vintage en pre-loved kleding in West vind je hier.

Foto Het Ware Westen
DeWestkrant