Sterrenrestaurant Daalder naar De Baarsjes

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Restaurant Daalder verhuist naar gebouw Het Sieraad in De Baarsjes. Daalder ontving in maart dit jaar een Michelinster. Voor zover bekend is Daalder straks het eerste sterrenrestaurant in West.

Daalder neemt de intrek in het pand waar Dennis Huwaë de afgelopen tijd Edel by Dennis runde. Huwaë is chef en mede-eigenaar van Daalder aan de Lindengracht. Het restaurant sluit daar de deuren en heropent in de veel grote ruimte aan de Postjesweg.

In Het Sieraad wil Dennis Huwaë zich verder gaan onderscheiden in smaak en sfeer, aldus het persbericht. “Het is al jaren mijn droom een sterrenrestaurant te hebben dat ’t even anders doet. Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn”, aldus Huwaë.

Neon, grafische vormen en street art gaan het interieur van het nieuwe Daalder kenmerken. Er is straks een bar om te borrelen, ronde 8-persoonsbooths voor groepen en ook muziek. De kaart van Daalder zal in grote lijnen hetzelfde blijven. Een datum van opening is nog niet bekendgemaakt. 

Het interieur van Daalder. (Foto Lyan van Furth, LvFFood.