Taco’s en tequila bij BARO in De Baarsjes

Hoogstins2024
Het kersverse openluchtrestaurant BARO aan de Postjesweg wil je ‘een zomer vol zorgeloze vakantiedagen’ bezorgen. Daarvoor zetten ze taco’s, de ‘bohemien flair van Ibiza’ en tequila in.

 

Urenlang in de rij staan tussen schuimbekkende reizigers en jengelende koters om een vlucht naar een exotisch oord te kunnen pakken? Woon je in Amsterdam, dan is dat overbodig. Onze stad heeft alles in huis om van elk moment een bruisende vakantietrip te maken. En het leukste is dat er steeds weer iets nieuws bijkomt, vooral bij ons in West. Voor de laatste aanwinst moet je navigeren naar De Baarsjes. Op donderdag 2 juni was daar de VIP-opening van BARO. Dit openluchtmuseum brengt ‘de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg’.

Terras sterrenrestaurant
Dat klinkt behoorlijk gelikt, maar wat kun je nou eigenlijk verwachten? Het komt erop neer dat qua sfeer, eten en drank alles erop is gericht om je ‘een zomer vol zorgeloze vakantiedagen’ te bezorgen. Bij BARO zit je op het terras van Daalder, een sterrenrestaurant dat een stuk funkier is dan andere zaken van dit kaliber. Terwijl je daar zo zit, kijk je uit over het water met dobberende bootjes, blije eenden en zwoegende suppers. Ruisend riet, een zuchtje wind, mellow maar ook uptempo beats op de achtergrond. Ik zie het helemaal voor me…

Guacamole met macadamianoten
… en fantaseer nog even door. Net voordat je bijna indut, komt het eten op tafel. Je adrenalinepeil schiet omhoog. Wijd opengesperde ogen, je handen worden grijpmachines. Where to start? Een medewerker maakt de guacamole met macadamianoten aan tafel. Je prikt in de salade met oester en kip (16,50 euro), om daarna te checken hoe het zit met de tuna tacos, de enchiladas met eend (19,50 euro) en de churros (gefrituurde deegringen). Sangria of tequila erbij of, beter nog, de Cazuela de Tequila. Deze cocktail combineert het beste van een Margarita met het beste van een sangria. Als je het bestelt, schenkt de bartender aan tafel een tequila naar keuze.

Mercearia
Zo op het eerste gezicht heeft openluchtrestaurant BARO véél om flink wat lol te beleven. In (Nieuw-)West lusten we wel pap van de Mexicaans cuisine. Mike van Kruchten en Jim van de Ven speelden met Mas Mais al eerder op die behoefte in. Leander van Ravenswaaij van Taco Margèn  in het Rembrandtpark was nog eerder. Op dit moment zamelen drie ondernemers geld in voor eetzaak Mercearia in West. Ze hopen begin deze zomer open te gaan. Driemaal raden wat ze behalve ceviche én het Braziliaanse visgerecht moqueca gaan serveren? Taco’s natuurlijk!