Lekker feesten in Houthaven

Stilte voor de storm: locatie van het Waterfront Festival.
Hoogstins2024

Eind mei vond buurtfeest ‘Op de Tunnel’ er plaats. Over een paar weken is het dansen geblazen op het Waterfront Festival. Het wordt steeds gezelliger in Houthaven.

Op 21 mei vond in het Houthavenpark de eerste editie plaats van het buurtfeest ‘Op de Tunnel’. De Westkrant was erbij en schreef dat honderden omwonenden uit Houthaven en de Spaarndammerbuurt er samenkwamen om te eten en drinken en te zweven in de zweefmolen. Klanken en beats van muzikanten en dj’s uit de buurt verhoogden de feestvreugde.

Buon Gusto Deli
Op 25 juni staat er weer een feestje op de agenda. Een festival dit keer. Het Waterfront Festival om precies te zijn. Anders dan bij ‘Op de Tunnel’ moet hier wél voor de toegang worden betaald, namelijk 10 euro per persoon. Het festivalterrein is op Danzigerkade 27, het adres van Buon Gusto Deli, de Italiaanse zaak en deli die ik in 2021 bezocht en waar ik onder meer spiesjes met mild-pittige kippendijen insloeg en polpette al sugo (gehaktballetjes in tomatensaus). De eigenaren van de zaak kondigden toen al aan dat ze zouden gaan ‘knallen’, zodra het kon.

Mystery guests
Ze hebben hun woord gehouden: het Waterfront Festival belooft een bruisende boel te worden. Wat je kunt verwachten? Nou dit: een foodcourt, drankjes, house, verschillende dj’s en mystery guests. De organisatie hanteert geen minimumleeftijd. ‘Het is geen kinderfeestje. Maar we beginnen wel om 14.00 uur, dus kinderen zijn altijd welkom.’

DeWestkrant