4x lol op zondag in West en Nieuw-West

Amsterdam Wine Festival
Hoogstins2024

Ook op zondag is het bal in de buurt. Vier tips voor de 25ste.

1. Amsterdam Wine Festival (Westerpark)
Vandaag is je laatste kans om naar dit wijnfestival op het Westergasterrein te gaan. Dit event belooft ‘5000 vierkante meter wijngenot’. Je kunt kiezen uit meer dan driehonderd verschillende wijnen uit alle windstreken van het noordelijk halfrond. Behalve proeverijen aflopen, kun je er ook masterclasses volgen, wijnquizzen doen, luisteren naar livemuziek en dansen op de beats van dj’s.

2. The Maker Market (Oud-West)
Deze markt in de Hannie Dankbaarpassage van De Hallen is dé plek om jonge, innovatieve makers van over de hele wereld te ontmoeten. Struin tussen kramen met handgemaakte producten (kleding, tassen, sieraden, interieurspullen) die vakkundig en met liefde zijn gemaakt. En strek je benen bij een van de nieuwste restaurants om de hoek: Lokol.

3. Volle lucht (Nieuw-West)
Zondag is de slotdag van dit spoken wordfestival in het Gerbrandypark. Ook voor de derde dag hebben Luan Buleskaj, Benokarim en Zeinab el Boun een programma met theater, muziek en poëzie rond het thema ‘vrijheid’ opgebouwd.

4. West Beach (Film) Festival (Nieuw-West)
De laatste dag van dit festival aan de Sloterplas. Cabaret met Liza Minelli is de hoofdfilm van die dag. Naast dit romantische drama met veel muziek, staat er livemuziek en een dansworkshop burlesque (speels en sensueel bewegen) op de planning.

DeWestkrant