Groen en zitjes moeten Bos en Lommerplein opfleuren

Bos en Lommerplein
Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het Bos en Lommerplein moet aantrekkelijker worden, zowel op marktdagen als niet-marktdagen. In het midden wordt ruimte gereserveerd voor bijvoorbeeld groen, zitgelegenheid en speeltoestellen. Dat schrijft stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester in een brief aan het algemeen bestuur van West.

Het Bos en Lommerplein kampt al langer met problemen. De uitstraling van de markt laat te wensen over en winkelpanden staan leeg. Met marktkooplieden is overeenstemming bereikt over een nieuwe opstelling met minder kramen. In het midden komt dan ruimte vrij die zal worden ingericht door Dela Vastgoed, eigenaar van het plein en omliggende winkel- en kantoorpanden.

Voor de vrijkomende ruimte van 22 bij 28 meter gaat Dela Vastgoed een ontwerp maken, waarbij volgens Bouwmeester valt te denken aan onder meer groenelementen, zitelementen en speeltoestellen voor kinderen. Dit ontwerp zal worden gemaakt in overleg met marktkooplieden, stadsdeel West en omwonenden.

De nieuwe opstelling van de markt wordt naar verwachting medio dit jaar ingevoerd. Dela Vastgoed heeft volgens Bouwmeester toegezegd zich in te spannen voor een tijdelijke invulling van het middenterrein, in afwachting van een definitieve inrichting.