Speeddaten met cultuurverkenners

Cultuurverkenner Dieuwertje Tromp (r)
Hoogstins2024

Cultuurverkenners Dieuwertje Tromp (Nieuw-West) en Robin Vermeulen (West) houden op woensdag 19 april speeddates in WOW Amsterdam. Tijdens de speeddates wijzen ze kunstenaars en culturele organisaties op de mogelijkheden van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en geven ze gerichte tips.

Dit jaar bestaan de Cultuurverkenners tien jaar. Het AFK begon met de Cultuurverkenners voor het eerst in 2007 in Noord, Zuidoost en de Westelijke Tuinsteden. Het voornaamste doel was de grenzen van de stadsdelen open te breken en van het AFK een fonds te maken voor de hele stad.

In 2017 zijn er Cultuurverkenners actief in vijf Amsterdamse stadsgebieden. Dieuwertje is de verkenner van Nieuw-West en daarmee de ogen en oren van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de wijk. Ze is in het stadsdeel te vinden bij allerlei evenementen en broedplaatsen en spreekt daar met makers en organisatoren.

Dieuwertje deed het werk al eerder van 2014 tot en met 2015 en is tijdelijk terug. Ze ziet hoe Nieuw-West verder is opgebloeid. “Er is ongelooflijk veel bijgekomen. Maar er is nog steeds veel ruimte voor jonge kunstenaars. In Nieuw-West is het in de vijftien broedplaatsen vaak nog echt pionieren. Ik trek er met plezier op uit in het stadsdeel om te praten met makers en ze een stapje verder te helpen richting een aanvraag bij het AFK. De Cultuurverkenners zijn voor hen een laagdrempelige manier om in contact te komen met het fonds.”

Mocht je interesse hebben in een speeddate met de Cultuurverkenners, meld je dan van tevoren aan via west@afk.nl of nieuwwest@afk.nl. Bij WOW Amsterdam –Wiltzanghlaan 60, 19 april 18.00 – 19.00 uur.

DeWestkrant