Buurtmarkt met muziek, eten, sport en spel op Lambertus Zijlplein

Karim Mansour Photography
Hoogstins2024

Op zaterdag 7 oktober is er het Pleinfestijn op het Lambertus Zijlplein in Geuzenveld. Op het programma staan een buurtmarkt met live muziek, foodterras en sport- en spelactiviteiten van 11 tot 17 uur. Jongeren kunnen van 15 tot 19 uur deelnemen aan het Panna Knock Out toernooi met demonstraties van tweevoudig wereldkampioen Easy Man. Toegang voor bezoekers is gratis.

Op de markt staan kramen met curiosa en creaties aangeboden door buurtbewoners. Er zijn activiteiten voor jong en oud met onder meer een knutselcaravan, weefkunst, henna, poppenkast, OBA verhalenkraam, springkussen, schmink, reuzespellen en hoelahoepen. Op het terras is er een hapje en drankje bij optredens van lokale talenten Lena & Eden, Abigaël Ama trio, Salsa workshop met Juan Carlos, Freya Majestika en afsluiter reggaeband Flavour Coalition.

Panna Knock Out toernooi
Panna Knock Out is de artistieke vorm van straatvoetbal waarbij je al je skills en tricks uit de kast moet halen om je tegenstander te verslaan. Tijdens het PleinFestijn vindt een officiële Amsterdamse voorronde plaats van het NK Panna Knock Out 2024. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich vanaf 14:30 uur aanmelden voor de categorieën U12, U15, 16+ en Ladies.

DeWestkrant