Stil en zorgeloos varen met huursloep vanaf Westergas

De nieuwe verhuurlocatie van Mokumboot bij het Westergasterrein. (Foto Mokumboot)
Hoogstins2024

Veel Amsterdammers dromen van een eigen bootje of sloep. Want weinig is leuker dan op een mooie dag met vrienden of familie gezellig door de grachten te varen. Maar een eigen vaartuig is duur en levert vaak kopzorgen op.

Mokumboot biedt een alternatief met elektrische huursloepen. De rederij verhuurt sinds kort geruisloze en schone boten langs de Polonceaukade op het Westergasterrein. Vanaf die plek kun je makkelijk via de Brouwersgracht naar de grachtengordel varen. Ook vaartochten door West zijn mogelijk.

Mede-eigenaar Marcel Wickel is blij met de nieuwe locatie, de vierde van Mokumboot. ’’Het Westergasterrein is een opkomend gebied en over het water prima bereikbaar.’’ De belangrijkste doelgroep vormen Amsterdammers, ook al zullen zich ook wel toeristen melden.

’’Iedereen met een eigen bootje weet hoe leuk het is om te varen’’, zegt Wickel. ’’Maar zo’n eigen boot is best een hoop gedoe en duurder dan er af en toe eentje huren.’’ Amsterdammers met een eigen boot gaan in de praktijk ook maar weinig het water op. ’’Gemiddeld maar vijf keer per jaar. Dat is dus niet zo gek veel.’’

Het huren van een sloep is volgens Wickel een eenvoudig, goedkoper en praktisch alternatief voor het bezit van een eigen boot. ’’De sloep ligt klaar als je aankomt, en na afloop stap je uit en ben je helemaal klaar. Wij spelen in op het beleid van de gemeente Amsterdam, die op het water minder privé-boten met een brandstofmotor wil en meer elektrische huurboten.’’

Aan de Polonceaukade heeft Mokumboot tien gloednieuwe huursloepen beschikbaar met ruimte voor acht passagiers. De aluminium boten zijn speciaal voor deze locatie in Meppel gebouwd. Ze zijn laag uitgevoerd zodat ze de lage brug over de vaart langs de Haarlemmerweg kunnen passeren.

De schipper hoeft geen vaarbewijs te hebben, huurders krijgen altijd uitgebreide instructie over het varen en de regels op de grachten. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over de accu: een volgeladen batterij gaat de hele dag mee.

Een sloep voor maximaal 8 personen kost 90 euro voor twee uur, dat is de minimale huurperiode. Drie uur varen kost 110 euro. Reserveren kan online of per telefoon. Volgens Wickel is reserveren niet altijd nodig, maar wel aan te raden bij mooi weer en op populaire tijdstippen, zoals de vrijdagavond.

Mokumboot verhuurlocatie Westergas, Polonceaukade 20.

www.mokumbootverhuur.nl

Telefoon 020-2105700

Foto Mokumboot