Straten in Bos en Lommer weer schoon dankzij bewoners

Bewoners van de Juliana van Stolbergstraat hielden hun straat schoon en wonnen de derde prijs. (Foto Anne Marie van Leent)
Hoogstins2024

De Joos Banckersweg is de schoonste straat van Bos en Lommer. Ook het Wachterliedplantsoen (tweede plaats) en de Juliana van Stolbergstraat (derde plaats, foto) vielen in de prijzen bij de bekendmaking van De schoonste straat van Bos en Lommer. Negentien straten deden mee aan de uitverkiezing. 

Zo’n 160 bewoners hebben zich de afgelopen maanden ingezet om hun straat zo schoon mogelijk te houden. Geen eenvoudige opgave, gezien de problemen met verkeerd aangeboden afval en zwerfvuil. Sommigen ruimen dagelijks zwerfafval op. Anderen stoppen afvalzakken en dozen die naast containers staan, zoals het hoort in die containers.

De drie winnaars mogen het prijzengeld dat beschikbaar is gesteld door stadsdeel West besteden aan iets moois, leuks of gezelligs voor hun straat. Op 4 januari 2021 start de volgende editie van De schoonste straat van Bos en Lommer. Al 24 straten zijn aangemeld. Aanmelden kan via info@schoonstestraat.nl