Suppen en rollerskaten in West

Beeld: canal sup
Hoogstins2024

Wél in beweging willen blijven, maar he-le-maal klaar met hardlopen? Gooi het dan vooral over een andere boeg! Met deze drie tips helpt De Westkrant je op weg.

Canal Sup: suppen & chillen
Yannick Rentier – altijd bruinverbrand, altijd op het water – verloor zijn kantoorbaan tijdens de coronacrisis. De watersportfanaat en kitesurf-instructeur zat echter niet bij de pakken neer en besloot van zijn hobby zijn werk te maken. Begin dit jaar schreef hij Canal Sup in bij de Kamer van Koophandel en begon hij met het verhuren van supboarden. Zijn Arubaanse vriend Angelo helpt hem daarbij. De heren willen klanten ‘a good time’ op het water laten beleven. Suppen is daarbij volgens hen een goed middel. Suppen is afgeleid van ‘stand up paddling’, een soort surfen waarbij je op een surfboard staat en je voortbeweegt met een peddel.Door het gebruik van deze peddel is er, anders dan bij surfen, geen wind nodig om te kunnen suppen. Je kunt het onder meer doen op sloten, meren en grachten. Bij het suppen corrigeer je constant je evenwicht, waardoor je naar verluidt zo’n 95% van je spieren gebruikt. Het levert je een total body work-out op. Volgens Yannick en Angelo kan iedereen suppen. Je moet alleen wél kunnen zwemmen en (een beetje) in balans kunnen blijven. Canal Sup zit aan de Crynssenstraat. Vanaf daar sup je zó naar het water bij de Jacob van Lennepkade. Vervolgens staat heel Amsterdam voor je open en kun je je vergapen aan de schoonheid van onze stad; wordt het méér West of ga je richting het Leidseplein en Rijksmuseum? Als je klaar bent met je work-out kun je lekker relaxen op een van de strandstoelen of zitbanken bij Canal Sup. Drankje erbij, beetje lullen. De mannen zijn van de gezelligheid. Niet voor niets is Angelo’s motto ‘Relax, tranquillo and have a bon dia’.

Sup West: suppen & bootcamp/bokstraining
Dit supbedrijf zit aan de Nieuwpoortkade om de hoek van het Westerpark. Sup West is het ‘suppende’ zusje van HIIT Fit, een sportschool die gespecialiseerd is in High Intensity Interval Trainingen. Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Om je supwork-out naar een hoger level te tillen, zou je er een bootcamp of bokstraining van een van de trainers vam HIIT Fit aan kunnen vastplakken.

De Skate Dokter: inline skates en rollerskates
Wil je wél sporten in de buitenlucht, maar niet op het water? Inline skaten is dan ideaal. Muziekje op en gáán. Deze schaatsvorm, ook bekend als ‘skeeleren’, is een goede manier om de conditie te verbeteren. Bovendien is skeeleren 50% minder belastend voor gewrichten dan hardlopen. Het is alleen niet iets wat je 1,2,3 leert. Inline skate is een variant van schaatsen op het ijs. En, tja, soepel ijsschaatsen is ook niet voor iedereen weggelegd. Eventueel zou je je heil ook kunnen zoeken bij de sport waaruit skeeleren is ontstaan: het rolschaatsen. Sta je gelijk wat stabieler met vier wieltjes onder je voeten. Bij De Skate Dokter in de Jan van Galenstraat kun je zowel inline skates als roller skates (rolschaaten) huren. Voor welke schaatsen kies jij?