Tientallen ramen kapot door ‘zwaar explosief’ Admiraal de Ruijterweg

Door de explosie bij de coffeeshop (links) sneuvelden tientallen ramen op de Admiraal de Ruijterweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De explosie bij coffeeshop Terminator aan de Admiraal de Ruijterweg in de nacht van maandag op dinsdag heeft grote schade veroorzaakt. Op deze foto’s is te zien dat veel ramen van woningen zijn gesneuveld, bij elkaar tientallen. Ook woensdag werd nog hard gewerkt om de schade in kaart te brengen en (provisorisch) te herstellen.

De explosie vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag rond half vier. Er vielen wonderwel geen gewonden. Volgens de gemeente is er een ‘zwaar explosief’ gebruikt. Het onderzoek is nog in volle gang. De coffeeshop is op last van burgemeester Halsema voor onbepaalde tijd gesloten.

“De explosie heeft de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar gebracht”, aldus de burgemeester in het besluit. “Door het incident is het woon- en leefklimaat in de omgeving van dit pand ernstig aangetast en de openbare orde ernstig verstoord.”

Halsema bracht met voorzitter Fenna Ulichki van stadsdeel West dinsdag een bezoek aan getroffen bewoners van de Admiraal de Ruijterweg. Ook de horecazaak Hannah’s kampt met schade, evenals een aantal autobezitters.

Veel kapotte ramen langs de Admiraal de Ruijterweg pal tegenover de coffeeshop waar een explosief afging. (Foto Richard Mooyman)