Twee ernstig gewonden bij brand in Van Hallstraat

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Bij een uitslaande brand in een woning op de derde verdieping in de Van Hallstraat zijn vanochtend twee personen ernstig gewond geraakt. Zij zijn tijdens de brand uit het raam gesprongen. Enkele andere personen hebben rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Om 07.50 uur kwam de eerste melding binnen over de brand. De brandweer en andere hulpdiensten rukten massaal uit. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. Brandweerlieden verleenden eerste hulp aan de twee personen die uit het raam waren gesprongen. De brand was om 08.15 uur onder controle.

Buurtbewoners hebben zeer snel gehandeld door 112 te bellen en kussens en matjes op de stoep onder het raam neer te leggen, aldus de brandweer. Een trainer van de sportschool tegenover het pand vertelde aan AT5 hoe hij met enkele anderen had geprobeerd de twee op te vangen in lakens, die ze naar beneden hadden gegooid.

De twee gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zij raakten volgens de brandweer gewond door zowel de brand als de sprong. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Voor omwonenden die behoefte hebben aan slachtofferhulp is nazorg geregeld, zo meldt de brandweer.

DeWestkrant