Dode en zwaargewonde door steekincident Bos en Lommer

Verdachte en een van de slachtoffers buren

Onderzoek na het steekincident in de Robert Scottstraat. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Twee personen zijn dinsdagochtend ernstig gewond geraakt door een steekincident in een woning in de Robert Scottstraat in Bos en Lommer. Een van de slachtoffers is overleden aan de verwondingen. Een verdachte (36) is aangehouden. De verdachte en het zwaargewonde slachtoffer -een man van 29- zijn buren, aldus de politie. Onderzocht wordt of er sprake is van een ‘mogelijke voorgeschiedenis’ tussen de betrokken personen.

De melding kwam binnen kort voor 09.00 uur. De verdachte heeft met een mes op een balkon gestaan, zo hebben getuigen aan de politie gemeld. De 36-jarige verdachte is aangehouden op straat. Het 29-jarige slachtoffer wist ondanks verwondingen naar buiten te rennen, aldus de politie. Hij is opgevangen door omstanders en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Robert Scottstraat is dinsdagochtend deels door de politie afgesloten voor onderzoek. Een calamiteitencontainer is geplaatst. Na de melding over het steekincident is eerder ook een traumahelikopter opgeroepen. De politie is op zoek naar meer getuigen en beelden.