VanMoof failliet verklaard

Doos van een nieuwe VanMoof op straat in de Staatsliedenbuurt. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Fietsenfabrikant VanMoof is failliet verklaard door de Amsterdamse rechtbank. Dat betekent nog meer onzekerheid voor eigenaren van elektrische fietsen van het Amsterdamse merk. De servicecentra -onder andere in Houthaven- zijn al dicht sinds VanMoof vorige week uitstel van betaling aanvroeg. De curator zou nog wel op zoek gaan naar mogelijkheden voor een doorstart.

VanMoof was overladen met schulden en zocht vergeefs naar nieuw kapitaal. Maar dit is niet gelukt en VanMoof is failliet verklaard. VanMoof maakte volledig zelf ontworpen e-bikes met specifieke onderdelen die wereldwijd werden verkocht. Maar er waren veel klachten van gebruikers over technische problemen en haperende service.

Enkele weken geleden sloot VanMoof nog een overeenkomst met Kwikfit, onder meer op de Overtoom, om reparaties en onderhoud te verrichten als officiële servicepartner. Klanten moeten daar nu toch zelf betalen, ook al hebben ze garantie of een onderhoudscontract bij VanMoof. Bij KwikFit kunnen veel reparaties niet worden gedaan omdat er volgens het bedrijf geen specifieke VanMoof-onderdelen meer beschikbaar zijn. 

DeWestkrant