‘Verdachte dodelijk ongeval negeerde waarschuwingen vrienden over gevaarlijk rijgedrag’

Op de plek van het fatale ongeval zijn een dag later nog de markeringen te zien van het politie-onderzoek. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De 25-jarige man die zich meldde na het dodelijk ongeval in de Tweede Hugo de Grootstraat, wordt verdacht van doodslag. Een 20-jarige scooterrijder kwam zaterdagavond 10 december om het leven nadat hij werd aangereden door een automobilist.

De bestuurder van de auto wordt doodslag verweten omdat hij zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan gevaarlijk rijgedrag op een plek waar verkeer de weg kruist, waaronder zwakke verkeersdeelnemers zoals voetgangers en fietsers, zo stelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Waarschuwingen vrienden
De verdachte zou ‘onverhoedse manoeuvres’ hebben gemaakt en te hard hebben gereden, aldus het OM. “Tot slot heeft hij waarschuwingen van vrienden die bij hem in de auto zaten in de wind geslagen. Die vrienden hadden gezegd dat hij niet zo hard moest rijden.”

Verdachte zit vast
De bestuurder reed de scooterrijder en een fietser -die gewond raakte- aan op de andere kant van de weg en reed door. De auto werd later leeg teruggevonden, waarna de 25-jarige verdachte werd opgespoord. De man moet nog twee weken vast blijven zitten, zo heeft de rechter-commissaris beslist.

Bloemen
Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Tot nu toe lijkt het er niet op dat de bestuurder onder invloed was van alcohol of andere middelen, zo laat het OM weten. Op de plek van het dodelijk ongeval zijn bloemen gelegd en kaarsen aangestoken.

DeWestkrant