Vernieuwing Blokker begint in West

De hoop van Blokker: het eerste vernieuwde filiaal aan de Bilderdijkstraat. (Foto Blokker)
Hoogstins2024

De winkel aan de Bilderdijkstraat is de eerste in Nederland die door Blokker ingrijpend is vernieuwd. Het filiaal is vandaag heropend als Blokker nieuwe stijl, waarna 450 winkels zullen volgen. Zoals veel winkelketens heeft 120 jaar oude bedrijf het moeilijk. Een vernieuwingsoperatie en reorganisatie moet het concern wapenen tegen de toenemende concurrentie.

In de winkelstraten is het de laatste tijd een slagveld, met faillissementen van bekende namen als onder meer V&D en Perry Sport. Blokker raakte in 2014 in de rode cijfers, en ziet zich opnieuw gedwongen ingrijpende maatregelen nemen. De winkels ondergaan een complete metamorfose in formule, assortiment, merken en uitstraling.

Klanten willen volgens het bedrijf van hun huis echt een ’thuis’ maken. De vernieuwde Blokker zal daarin toonaangevend zijn, zo is de ambitie. Kwaliteit gaat een belangrijkere rol spelen. De winkelketen komt ook met huismerk-artikelen. De webshop wordt versterkt.

Van de ruim 7.000 arbeidsplaatsen in Nederland worden er 390 geschrapt. Vakbond FNV reageerde vanochtend verbolgen. ’’Een onaangename koude douche, vooral voor de werknemers’’, aldus de bond. Blokker heeft 100 miljoen euro uitgetrokken voor de vernieuwingsoperatie die in West is begonnen.