Vernieuwing laatste deel Kolenkitbuurt begint volgend jaar

Grote delen van de Kolenkitbuurt gaan vanaf 2024 op de schop. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het ingrijpende project om een deel van de Kolenkitbuurt te vernieuwen gaat volgend jaar van start in de Schaapherderstraat. Vandaag ondertekent de gemeente met woningstichting Rochdale een intentieovereenkomst voor de aanpak van de buurt.

Circa 700 sociale huurwoningen van Rochdale in Kolenkit Midden en – Noord worden vernieuwd. Dit gebeurt stap voor stap en verschilt per blok, aldus de gemeente. Sommige blokken worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Andere blokken worden gerenoveerd. De vernieuwing gaat tien tot vijftien jaar duren.

Het aantal sociale huurwoningen in de buurt blijft met 700 bijna gelijk, zo stelt de gemeente. Ook komen er nieuwe woningen bij: in Kolenkit Midden circa 180 middeldure huurwoningen en in Kolenkit Noord tussen de 100 en 150 huurwoningen. 

De openbare ruimte wordt eveneens aangepakt. Er komt meer ruimte voor voorzieningen en ontmoetingsplekken. Midden en Noord zijn de laatste delen van de Kolenkitbuurt die nog niet zijn vernieuwd. In de afgelopen jaren zijn er 1400 woningen vernieuwd en 900 woningen toegevoegd.

DeWestkrant