Vier aanhoudingen na verkoop illegaal vuurwerk in West

Foto De Westkrant
Hoogstins2024

De politie heeft vier personen aangehouden die ervan worden verdacht illegaal vuurwerk te hebben verkocht of gekocht. Het vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto in een woonwijk van West verkocht. Bijna 650 stuks illegaal vuurwerk zijn in beslag genomen.

De verdachten werden al maandag 7 december aangehouden. De politie maakte dit vrijdag bekend. Een 22-jarige man verkocht vanuit de kofferbak zeer zwaar vuurwerk. Hij werd ter plekke aangehouden, evenals drie kopers: een man van 23 uit Blokker, een man van 25 uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend.

De laatste drie kregen van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking opgelegd en zijn heengezonden. Ook de 22-jarige verdachte van verkoop is weer thuis: het OM wilde hem vasthouden tot de rechtszitting, maar de rechter-commissaris heeft dit afgewezen.

Het inbeslaggenomen vuurwerk is volgens de politie erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De politie roept op om vermoedens over opslag van illegaal vuurwerk en verdachte situaties te melden via 0900-8844. Ook anoniem melden kan is via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

DeWestkrant