Vind je stem terug bij logopedist en stemcoach Myra Grünning

Myra Grünning (Foto Bram Budel)
Hoogstins

Is jouw stem belangrijk voor je? Ben je ervan afhankelijk in je werk? Is het je lust en je leven om te zingen? Is het jouw middel om je te uiten?
Wat doe je dan als je vastloopt in het zingen of spreken? Als je stemproblemen of keelpijn krijgt? Als je een hese stem hebt en snel last van vermoeidheid? 
Boek dan een behandeling, stemles of zangles bij mij, logopedist en stemcoach Myra Grünning in West. 

Corona-gerelateerde klachten
Je kunt bij mij ook terecht met specifiek Covid-19-gerelateerde klachten. Als je stem verzwakt is nadat je in het ziekenhuis hebt gelegen bijvoorbeeld; door de behandeling, verminderde longinhoud en conditieverlies kan het zijn dat je stem niet meer klinkt als voorheen.
Je kunt ook stemklachten krijgen omdat je veel moet videobellen; veel mensen kruipen ‘in het scherm’ en praten langdurig te luid. Of als je keel gespannen voelt na het werken met een mondkapje op; zo’n mondkapje vermindert de verstaanbaarheid en het is verleidelijk om dat te gaan compenseren met luider spreken.
Laat me weten wat je vraag of wens is en samen gaan we op zoek naar de oplossing. 

Wat doet een logopedist of stemcoach?
De eerste overmatige spierspanning van je keel kan ik behandelen met een Vocal Massage. Hierbij worden de spieren in en rondom het strottenhoofd gemasseerd en gestretcht. Daarnaast begeleid ik je in het ontdekken van de factoren die jouw stem beïnvloeden. Ook doen we specifieke stemoefeningen. Hierin volg ik vooral de Lichtenberger Methode®. Deze methode is niet gericht op het motorisch trainen van spieren, maar op het ontwikkelen van jouw waarneming. Dit heet een sensorische training en die is er op gericht om het lijf vanuit balans en rust te laten functioneren. Zo wordt stemgeven weer makkelijk, leuk en lekker!

Stempsycholoog
Soms word ik ‘de stempsycholoog’ genoemd. Dat komt omdat ik het belangrijk vind om de relatie tussen lichaam en geest te erkennen in stemtherapie en stemcoaching. Je kunt jezelf goed leren kennen via je stem.
Ben je geïnteresseerd? Je bent meer dan welkom voor informatie of een sessie.

Myra Grünning
Telefoon: 06-24922078 
Website: www.myragrunning.nl

Doneer