Start-ups vertrekken uit West

Foto Richard Mooyman
Hoogstins

Broedplaats voor start-ups Rockstart vertrekt uit West. Het gebouw in de wijk Houthaven met ook los verhuurde werkplekken wordt verlaten. Rockstart gaat startende technologiebedrijven vanaf deze zomer zoveel mogelijk op afstand begeleiden en verder op wisselende locaties. 

De beslissing heeft te maken met coronacrisis, zo wordt duidelijk uit een bericht op de website van Rockstart. De afgelopen maanden werd er noodgedwongen vooral digitaal en op afstand gewerkt, en dat ging volgens Rockstart prima. 

Ook is het lastiger geworden om losse werkplekken in het forse gebouw te verhuren. Door corona is er veel onzekerheid over de toekomst van de zogenoemde co-workingbranche, zo citeert Sprout CEO Rune Theill. “Het is de vraag of mensen na de crisis terugkeren.”

Rockstart begeleidt startende technologiebedrijven met internationale ambities op het gebied van onder meer energie, gezondheid, voedsel en e-commerce. Start-ups krijgen hulp met financiering, netwerk en groei. Eind 2017 verhuisde Rockstart nog vanaf de Herengracht naar het ruimere bedrijfsgebouw aan de Rigakade in Houthaven. 

 

Doneer