Jongeren leren voor start-ups

B. Amsterdam, het voormalige IBM-kantoor met veel start-ups. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Amsterdam telt veel start-ups, en nog heel veel meer werkloze jongeren. Hoogopgeleide jongeren zonder baan kunnen binnenkort een Engelstalige opleiding volgen die speciaal is gericht op werk bij een beginnend bedrijf. Dit gebeurt in B. Startup School Amsterdam (BSSA), in het voormalige IBM-kantoor in Nieuw-West.

Op het lesprogramma staat het bouwen van apps, webdesign en digitale marketing. De doelgroep bestaat uit jongeren van 18 tot 27 jaar met een diploma Havo, VWO of MBO-2. De opleiding duurt drie maanden, plus een stage van drie of zes maanden bij een start-up. De opleiding wordt verzorgd door de trainingsinstituten Hyper Island, NYCDA, Le Wagon, The App Academy en The Talent Institute.

De start-up school is een samenwerking tussen de Amsterdam Economic Board, uitzendbedrijf Manpower en B. Amsterdam, het bedrijfsverzamelgebouw in het voormalige IBM-kantoor aan de Johan Huizingalaan. Volgens ManPower voorziet de opleiding in een grote behoefte omdat er 17.000 IT-vacatures open staan in de regio. Op 26 november is er open huis tussen 17 en 18 uur. De opleiding gaat van start in januari.

DeWestkrant