Nieuwe theaterschool van West in het Polanentheater

(beeld: Zone 1380)
Hoogstins2024

Theaterschool Zone 1380 gaat vanaf vrijdag 18 september theaterlessen geven voor kinderen en jongeren in het Polanentheater. Iedereen is van harte welkom om een gratis proefles te doen.

De nieuwe theaterschool in West biedt lessen voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar, 9 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Een lesjaar bestaat niet alleen uit leuke theaterlessen, maar ook uit workshops van bekende namen uit het vak. De deelnemers spelen in de eindvoorstelling voor publiek. De theaterschool biedt mooie extra’s voor kinderen en jongeren met wat meer ambitie, maar ook kinderen die voor het eerst naar toneelles gaan of bijvoorbeeld nog wat verlegen zijn, zijn van harte welkom. In de lessen wordt onder andere gewerkt aan spel, creativiteit, beweging, stem, inlevingsvermogen, improvisatie en natuurlijk wordt er gerepeteerd voor de grote eindvoorstelling waarin iedereen een mooie rol heeft.

Lessen in het Polanentheater
Theaterschool Zone 1380 bestaat bijna tien jaar en geeft dit jaar voor het eerst lessen in het Polanentheater. ‘Onze theaterschool is een plek waar kinderen en jongeren hun creativiteit kunnen uiten, waar ze veel leren over acteren, maar waar ook hun fantasie en verbeelding worden gestimuleerd. Toneelles brengt ze zo veel, van het plezier in zo’n groep tot aan het ontwikkelen van artistiek vermogen, de durf om te stralen in een theaterproductie en de groei die je kinderen en jongeren ziet maken in zo’n jaar toneelles’, aldus Daniëlle Meyer, artistiek leider van de theaterschool. ‘De eindproductie, waarbij alles bij elkaar komt van wat ze hebben geleerd in het jaar, samen met decor, licht, kostuums en het repeteren voor hun rol, is absoluut het hoogtepunt van het seizoen waar maanden naar toe wordt gewerkt. We hebben enorm enthousiaste docenten en regisseurs en er wordt altijd gekeken naar waar een kind het beste past in de groep, welke rol een uitdaging biedt en waar het meeste spelplezier te vinden is voor een leerling.’

De theaterschool heeft een breed netwerk waardoor leerlingen die daar interesse in hebben, kunnen worden gevraagd voor een extra theaterproject, castings en audities. In de zomervakantie is er altijd een week lang theaterles met een voorstelling op de laatste dag, inclusief aan het lesgeld.

Aanmelden voor de gratis proefles van vrijdag 18 september gaat via de website: https://www.zone1380.nl/amsterdam/ en voor meer informatie kunt u ook bellen of appen met 06-16059435.