Frits Sissing wil Polanentheater redden met benefietvoorstelling

Frits Sissing in Boulevard
(beeld: YouTube)
Hoogstins2024

Na een smeekbede aan de gemeente voor een eenmalige subsidie van 50.000 euro en een inzamelingsactie, gaat Het Polanentheater de redding nog grootser aanpakken. Op 16 mei is er een benefietvoorstelling in het theater die wordt gepresenteerd door televisiepersoonlijkheid Frits Sissing. Dat maakte hij van de week bekend in het televisieprogramma RTL Boulevard.
Het ongesubsidieerde theater is bekend bij veel musical- en toneelacteurs omdat zij er regelmatig repeteren. Daarnaast is het de plek voor een groot aantal amateurgezelschappen. Het theater staat echter door de corona-crisis op omvallen. Niet alleen mist het theater inkomsten uit zaalverhuur, ook komt er geen geld uit de horeca in het theater. Eigenaar Edwin van Veen blijft daardoor iedere maand zitten met een ‘gat’ van € 8000,- ondanks alle steunmaatregelen van de overheid als het vergoeden van salarissen en uitstel van betaling van hypotheek en belasting. Het theater draait volledig zelfstandig en krijgt geen subsidie.
Tijdens de voorstelling zullen musicalsterren Renée van Kooten, Lone van Rozendaal, Vera Mann en John van Eerd te zien zijn. Zij hebben hun medewerking al toegezegd.
Op 16 mei wordt de benefiet uitgezonden op de facebookpagina van het theater. De voorstelling duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Nu al doneren kan trouwens hier.

DeWestkrant