76 laptops voor kansarme kinderen gestolen bij Stichting Leergeld

Het gebouw Hendrick de Keijser aan de Krelis Louwenstraat.
Hoogstins2024

Bij een inbraak bij Stichting Leergeld Amsterdam zijn afgelopen weekend 76 laptops ontvreemd. Het kantoor van Stichting Leergeld bevindt zich in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Krelis Louwenstraat in Bos en Lommer.
De computers waren bedoeld om uit te delen aan kinderen van wie de ouders geen geld hebben om er zelf een te kopen voor thuisonderwijs. De laptops waren het resultaat van een actie van de stichting om geld en computers in te zamelen voor huishoudens waar de middelen ontbreken om ieder kind op een eigen laptop school te laten volgen. Leergeld had bij die actie geld en ‘refurbished’ computers opgehaald, waarmee 500 kinderen blij gemaakt konden worden.
Hoewel de scholen weer open gaan, blijft het volgens Stichting Leergeld nodig om alle kinderen te voorzien van een computer voor het volgen van thuisonderwijs. Zoals bekend kunnen niet hele klassen tegelijk naar school. Bovendien blijven kinderen in het voortgezet onderwijs voorlopig nog thuiswerken.
De stichting noemt de diefstal een ‘laffe daad’ een een ‘stap terug’ en hoopt op nieuwe donaties om deze grote tegenvaller te boven te kunnen komen. Kijk hier of je kunt helpen.

DeWestkrant