Proosten op La dolce vita

Deze meisjes houden heel erg van likeur. Foto: #klik2_by_wendy
Hoogstins2024

Op Sardinië werd ze verliefd ‘op zo’n beetje alles wat Italiaans is’. Petra de Koning heeft die liefde inmiddels omgezet in een eigen bedrijf compleet met webshop: Likeurmeisjes.

Petra de Koning omschrijft haar likeuren als ‘puur natuur in een glas’. Dat is niet zo vreemd. Ze werkt aan de hand van een origineel Italiaans recept en gebruikt louter natuurlijke ingrediënten, waaronder veel vers fruit. ‘Vanzelfsprekend’ mijdt ze smaak- en kleurstoffen of ‘wat voor toevoeging dan ook’.

La dolce vita
Naar eigen zeggen maakt ze al ‘sinds jaar en dag’ haar eigen Italiaanse likeuren. Die hobby is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen: haar bedrijf Likeurmeisjes is al enkele maanden een feit. Deze dame uit de Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt heeft ooit tien jaar in Cagliari op Sardinië gewoond. Ze dompelde zich onder in de Italiaanse manier van leven en ontwikkelde een liefde ‘voor zo’n beetje alles wat Italiaans is’, limoncello incluis. “Bij La dolce vita hoort iets zoet en zonnigs als deze citroenlikeur. Italianen maken die drank met een alcoholpercentage van maar liefst 96%.” Ze kwam achter het recept en begon te experimenteren. “Ik maak mijn likeuren, waaronder de limoncello, met wodka. In Nederland hebben we niet de luxe om alcohol met zo’n hoog percentage als in Italië te kopen.”

Lobbige chocoladelikeur
Haar limoncello (22,95 euro per fles), crema di limone en sinaasappellikeur zijn zowel verkrijgbaar in een basisversie als in een iets duurdere versie met citroenen en sinaasappels van Italiaanse origine. In haar webshop lonkt ook nog een fragolino, een likeur met aardbeien en een cioccolatino. “Dit is een romige, lobbige chocoladelikeur.” Als je die drank in een glas schenkt en even laten opstijven in de koelkast, heb je een dessert. Ook met de andere likeuren is veel mogelijk. Mix bijvoorbeeld de sinaasappellikeur eens met cava of prosecco!
https://www.likeurmeisjes.nl