‘Geen bouwplannen Domelaplantsoen’

De fundering van de Magdalenakerk is in het Domela Nieuwenhuisplantsoen nog goed te zien.
Hoogstins2024

De bestuurscommissie van stadsdeel West stemt morgen unaniem voor de 100 % groen-variant van het Domela Nieuwenhuisplantsoen in de Spaarndammerbuurt. Althans, dat zegt D66 in een persbericht.

Een maand geleden was er nog sprake van een onderzoek naar zes varianten, bijvoorbeeld met een hotel, een bedrijfsverzamelgebouw, woningen en een horeca-paviljoen. Met name de hotel- en woningvariant zou de gemeente behoorlijk wat geld in het laatje brengen.

Bewoners hadden ook een plan gemaakt, waarin staat dat ze -met ondersteuning van de gemeente- het plantsoen zelf kunnen onderhouden en gebruiken. Dat plan heeft dus nu de voorkeur van de bestuurscommissie.

Al jaren is er discussie over het stukje grond aan de entree van de Spaardammerbuurt, vlakbij de tunnel. Een referendum in 2008 had uitsluitsel moeten bieden, maar toen was de opkomst te laag.

De beslissing van de bestuurscommissie betekent niet dat het gevaar voor de 100% groen-aanhangers is geweken. Uiteindelijk beslist de centrale stad over of de `100% groen’-variant doorgaat of niet.

 

DeWestkrant