Heijmans gekozen voor nieuwbouw

Het bouwterrein waar tot vorig jaar de Spaarndammerschool stond. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Heijmans Vastgoed is verkozen om een groot nieuwbouwproject in de Spaarndammerbuurt te ontwikkelen. Heijmans mag het woningbouwprogramma verder uitwerken en uitvoeren op het terrein van de voormalige Spaarndammerschool. Daarbij worden zoveel mogelijk bomen gespaard.

Voor het project waren vier projectontwikkelaars in de race. De stem van omwonenden telde voor eenderde mee in de puntentelling, deskundigen van de gemeente en Eigen Haard waren goed voor tweederde van de stemmen. Winnaar Heijmans was overigens niet de favoriet van bewoners, maar nummer twee.

Maar de omwonenden hadden volgens stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester wel een belangrijke stem. ’’Dankzij de input van de omwonenden heeft de uitgekozen ontwikkelaar Heijmans een kwalitatief hoogwaardig plan gemaakt waarin zoveel mogelijk bestaande bomen op de locatie kunnen worden behouden’’, zo laat hij in een reactie weten.

Op het terrein is plaats voor circa 120 woningen. Minimaal dertig procent moet bestaan uit sociale huurwoningen. Ook is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk woningen voor middeninkomens worden gebouwd. De ontwikkelaar moet de buurt betrekken bij de verdere ontwikkeling van de plannen, en de overlast tijdens de bouw tot een minimum beperken.

DeWestkrant