Voor het laatst: buurtexpo ‘Mooi … zelf gemaakt’ bij MLB Galerie

Foto: MLB Galerie
Hoogstins2024

Ook dit jaar organiseert MLB Galerie in de Witte de Withstraat een expositie waar creatieve buurbewoners hun werk tonen. Omdat de tentoonstellingsruimte in juni 2023 de deuren sluit is dit de laatste keer.

Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus krijgt creatief talent uit De Baarsjes voor de negende keer ruim baan bij MLB Galerie in de Witte de Withstraat. Eigenaren Marie-Louise Boel en Mieke Schutte organiseren dan wederom de buurtexpositie ‘Moooi … zelf gemaakt’ in hun pand. Deze keer doen er veertien buurtbewoners mee, namelijk: Anneke zonneveld, Hanneke Bakker, Margreth Hoek, Margreet Bloemers, Willem Ibo, Emmy Schrempft, Willij Sneeloper, Joop Souverein, Erna Bijl de Vroe, Karen Wieck, Corrie van Raamsdonk, Sara Schrijvers, Rene Wagenaar en Mali Drielingen.

Standaard op zomerprogramma
De expositie is ooit opgezet om lokale creatieve talenten in het zonnetje te zetten en de buurt de kans te geven de kunstenaars te ontmoeten. Jaar na jaar stond deze tentoonstelling op het zomerprogramma, maar de editie van 2022 is de allerlaatste. De eigenaren hebben namelijk besloten om er in juni 2023 mee op te houden. Tot mei 2023 zijn er nog exposities, maar daarna is het over.

Fantastische en dure hobby
Mieke legt uit waarom. “We sluiten dan onze deuren omdat onze leeftijd – 73 en 68 – een rol begint te spelen. Het exposeren van kunst en alle contacten met kunstenaars en publiek blijft zeker onze passie. Na 25 jaar willen wij graag wat anders gaan doen. De galerie is een fantastische en dure hobby. Na 25 jaar is onze portemonnee volgend jaar wel leeg.”

Gedag zeggen
Hier kun je lezen welke kunstenaars er zoal  bij MLB Galerie hebben geëxposeerd. Wil je weten welke exposities er nog aankomen, kijk dan hier. Ga vooral nog een keer bij Mieke en Marie-Louise langs, voordat ze met hun volgende leven beginnen!

DeWestkrant