Op pad in West: 3 tips

Sunday Market Westergas.
Hoogstins2024

Om alles uit je zondag te halen, serveren we drie events die je niet mag missen.

1. Sunday Market
Vaste prik: elke eerste zondag van de maand is er een Sunday Market op het Westergasterrein. Van 12.00 tot 18.00 uur kun je (gratis) scharrelen tussen kraampjes met kunst, kleding en design. Tussendoor kun je drinken en eten bij livemuziek. Dansen kan natuurlijk ook. Net als zweven in de zweefmolen. Ook staan er visagisten klaar om kinderen te schminken. 

2. Theater: Fok me hokje

Op de laatste dag van Pride Amsterdam zijn er nog aardig wat activiteiten in de stad. Bij ons in West kun je vandaag voor het laatst Fok me hokje zien in DeLaMar West. In dit theaterstuk hoor je teksten die jongeren schreven over de beperkende hokjes van genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Over opgroeien, vriendschap, uitgaan en kleding. Over hoe het is om in de kast te zitten, en er uiteindelijk uit te komen. Want waarom heeft de mensensoort, in tegenstelling tot het dierenrijk, het zo moeilijk met het accepteren van elkaars verschillen? De voorstelling begint om 17.00 uur en vindt plaats in het theater aan de Laan van Spartaan.

3. Jazz op zondag
Elke eerste zondagmiddag van de maand kun je naar gratis naar jazz luisteren in buurthuis De Havelaar in de Douwes Dekkerstraat. Nicoline Snaas (zang), Cajan Witmer (piano) en Hans Ruigrok (basgitaar) en een mystery guest treden dan op. Ben je een ervaren muzikant? Neem je instrument dan mee, de tweede set is namelijk altijd een jam! Het event is van 16.00 tot 18.30 uur.