Bomen en zitgelegenheid op Bos en Lommerplein

Bos en Lommerplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het Bos en Lommerplein krijgt groen en zitgelegenheid. Dit kondigt de eigenaar aan in een brief aan omwonenden. Uit illustraties blijkt dat er forse bomen in bakken en plantsoentjes komen. Verder krijgen de winkelpuien ‘een nieuwe uitstraling.’

Het plein in Bos en Lommer kampt met veel leegstand en iedereen is het erover eens dat een opknapbeurt nodig is. Het dagelijks bestuur van stadsdeel West wil de markt op het plein opheffen, en vervangen door een weekmarkt op een andere plek. Ook wordt onderzocht of er als alternatief een twee- of driedaagse markt kan komen elders in West.

De eigenaar van het Bos en Lommerplein meldt in de brief dat ‘zodra het mogelijk is’ zal worden gestart met het opknappen en veiliger maken van het plein. “Ons doel is om er een levendige en sfeervolle ontmoetingsplek van te maken voor jong en oud. Dat doen we door de winkelpuien een nieuwe uitstraling te geven. Het plein wordt gerenoveerd en opnieuw ingericht.” 

Verder wordt melding gemaakt van de komst van de Coffee Company, zoals De Westkrant al eerder berichtte. De zaak krijgt een terras. Een openingsdatum is nog niet bekend.