Vragen over situatie Jan van Galenstraat na dodelijk ongeluk

(De bloemen voor Tessie Pessers die op 24 september overleed, staan nog steeds bij de de Jan van Galenstraat en Willem de Zwijgerlaan. beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Er staan nog steeds bloemen op de plek waar Tessie Pessers (31) op 24 september overleed na een aanrijding met een vrachtwagen. De fractie van D66 in de stadsdeelcommissie stelde in de tussentijd vragen over de plek van het ongeluk, de kruising van de Jan van Galenstraat met de Willem de Zwijgerlaan. Zo wil D66 weten of de kruising als gevaarlijk te boek staat, bijvoorbeeld als zogenaamde black spot. Volgens het stadsdeel hebben er in de afgelopen drie jaar twee zogenaamde letselongevallen plaatsgevonden en dat betekent dat het kruispunt niet te boek staat als extra gevaarlijk. Als wel gevaarlijk staat te boek de oversteekplaats op de Jan van Galenstraat bij de Marcantibrug. Deze plek is wel zo’n black spot.
De Centrale Verkeerscommissie buigt zich momenteel over de situatie op de plek van het ongeluk en geeft binnenkort advies over of en hoe er maatregelen genomen moeten worden om de verkeerssituatie op deze plek veiliger te maken.
Tessie Pessers overleed terwijl ze van haar huis aan de Hoofdweg naar haar werkplek in de Spaarndammerbuurt fietste, waar ze werkte als designer. De situatie in de Jan van Galenstraat wordt komende dinsdag besproken in de stadsdeelcommissie.

DeWestkrant