West weer op gang na sneeuwval, waarschuwing voor gladheid

Sneeuw in december 2017. (Foto Helma Timmermans)
BoLoSpringforKids

Openbaar vervoer en verkeer in de stad ondervonden dinsdagochtend geen grote problemen meer door de sneeuwval van maandag. Het GVB reed weer volgens dienstregeling en ook de NS probeerde treinen normaal te laten rijden. Ringweg A10 was weer goed begaanbaar.

Het KNMI waarschuwde dinsdagavond met code geel opnieuw voor gladheid in het hele land; ook in Amsterdam kan er in de nacht van dinsdag op woensdag sprake zijn van opvriezende weggedeelten.

Aan het eind van de maandagmiddag leidde de hevige sneeuwval tot grote problemen. Het GVB besloot het busvervoer stil te leggen, wat de hele avond en nacht duurde. Het treinverkeer rond Amsterdam raakte ernstig ontregeld. De politie waarschuwde voor gevaar en gladheid op de A10, waarbij vooral de toeritten spekglad waren.

De files op de A10 dinsdagochtend leken mee te vallen. Vanwege de lerarenstaking op basisscholen waren er waarschijnlijk minder automobilisten onderweg dan gebruikelijk. Ook fietsers moeten rekening blijven houden met gladheid, ook al wordt er op belangrijke fietsroutes gestrooid. De weersvoorspellingen wijzen op minder koud weer, maar dinsdagavond kan dus weer nieuwe gladheid ontstaan.

Doneer