Wiegbrug minder glad voor fietsers bij warm weer

Fietsers proberen de waterstraal te ontwijken waarmee de Wiegbrug wordt gekoeld. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente neemt maatregelen om de Wiegbrug minder glad te maken als er water wordt gesproeid bij hitte. Bij de brug in de De Clercqstraat gaan geregeld fietsers onderuit ter hoogte van café Thuys, zo constateerde AT5 pas.

Na vragen van de VVD erkende dagelijks bestuurder Ester Fabriek van stadsdeel West de problemen met gladheid op deze plek. “Elke fietser die er onderuit gaat, is er een te veel.” Bij warm weer moeten bruggen met water worden gekoeld om te voorkomen dat ze vast komen te zitten door uitzetting, aldus Fabriek.

Eerder concludeerde de gemeente dat de Wiegbrug niet te glad was. Maar de gemeente kwam daar op terug. Het bleek dat de bocht na de brug ‘spekglad’ is in combinatie met water, aldus Fabriek. Dit komt volgens haar doordat er rubber op het wegdek zit omdat fietsers er veel remmen. 

De gemeente gaat dit volgens haar repareren, ook wordt gekeken of reparatie van asfalt op- en bij de brug nodig is. Fabriek wees erop dat bij het koelen van bruggen standaard een bord wordt geplaatst met een waarschuwing voor gladheid.

DeWestkrant