‘Woestijn’ in Westerpark moet over twee weken weer groen zijn

Het Westerpark op vrijdagochtend. (foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Na afloop van techconferentie The Next Web bleek er forse schade te zijn aan het grote grasveld in het Westerpark. Na het opbreken van het technologiefestival afgelopen maandag waren flinke delen van het veld veranderd in een soort halfwoestijn. 

Stadsdeel West is dinsdag begonnen met het herstellen van de schade. De grasmat is donderdag opnieuw ingezaaid. ’’Over twee weken is het weer groen en over vijf weken is de grasmat weer perfect’’, zo stelt een woordvoerster.  

De schade wordt verhaald op de organisator, zoals dat volgens het stadsdeel altijd al gebeurt. ’’Dat is vastgelegd in de vergunning.’’ Over de kosten van het herstel doet de woordvoerster geen mededelingen. 

Het grote aantal evenementen in het Westerpark leidt tot grote onvrede bij omwonenden. Zij klagen over afsluitingen, geluidshinder, verkeer in het park en achtergelaten afval door drommen bezoekers. De buurt kreeg binnen korte tijd te maken met de kermis, het Bevrijdingsfestival, De Rollende Keukens en The Next Web.

Voor The Next Web werd een tijdelijk dorp gebouwd. Na het weghalen van de bouwsels bleek er forse schade te zijn aan het grasveld, waar de komende weken dus weer nieuw leven in moet komen. 

De tijdelijke behuizing vorige week van The Next Web in het Westerpark. (Foto Richard Mooyman)