Woningoverval op de Overtoom: politie zoekt beeldmateriaal

De Overtoom. Foto: Richard Mooyman.
Floatinggardens

Woensdag 6 april rond 18:00 uur werd de avond van twee Amsterdammers wreed verstoord. Zij werden het slachtoffer van een heftige woningoverval. Twee nog onbekende verdachten wisten zich de toegang tot de woning aan de Overtoom te verschaffen. Eenmaal in de woning werden de twee slachtoffers voor enige tijd vastgebonden. Zodra de buit binnen was, verliet het duo de woning waarbij ze twee zwarte tassen met zich mee droegen. Het overvallen tweetal weet daarna los te komen en alarm te slaan. De politie zette een zoekactie op touw, maar heeft de twee verdachten niet meer aangetroffen.
Beide verdachten waren ongeveer tussen de 20 en 25 jaar oud. De ene verdachte had een donkergetinte huidskleur en droeg een zwarte gewatteerde jas met een zwarte broek met witte strepen, voorzien van de letter H op de linker broekspijp. De andere verdachte had een licht getinte huidskleur, droeg een klein model zwart mutsje en een donkerblauwe, gewatteerde bodywarmer over een zwart vest.
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Beschik jij over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan ontvangen de politie Overtoomsesluis die graag. Mensen met informatie kunnen zich ook melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Meer info via Instagram.

Doneer