WonTon Dumpling Club pronkt met ‘sexy Chinese-inspired food’

WonTon Dumpling Club (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

De nieuwe Chinees in de Jan Evertsenstraat lijkt in geen enkel opzicht op restaurant Golden Pauw dat er ooit zat. Bij de WonTon Dumpling Club eet je saucy wontons en kimchi-tofudumplings en krijg je een schaar om rundvlees van een ribbetje te knippen.

Op de Jan Evertsenstraat 11H zat ooit de klassieke ‘babi pangang’-Chinees Golden Pauw. Daarna volgden de Aziatische restaurants elkaar op: Redbone (Indiaas), Sweet Jane (Oosters), Golden Brown Bar (Thais) en Cook Kai (Thais). Nu ook die zaak is verdwenen, is de Thaise Triangle van de Baarsjes verleden tijd.

Cool en rimpelloos Amsterdam
Het zal je niet verbazen dat het pand in de Jan Eef al een nieuwe huurder heeft: de WonTon Dumpling Club. Sinds eind augustus rollen hier Chinese gerechten uit de keuken, waar vooral in het weekend tout cool en rimpelloos Amsterdam wel pap van lijkt te lusten.

Reactie lezer
Dat het er zo druk is, doet vermoeden dat dit geen Golden Pauw is. En ja, dat klopt als een bus: de club grossiert in, zoals de eigenaren dat noemen, ‘sexy Chinese-inspired food’. Een lezer mailde: “Niet te geloven, zo lekker. Allemaal zelfgemaakte dumplings en noodles.” Altijd leuk als buurtbewoners hun enthousiasme over een lokale zaak delen!

TonTon Club
Achter de zaak in De Baarsjes zitten twee chefs: Stijn Schotel en Stefan Vilcea. De twee kennen elkaar van de TonTon Club, de spelletjeshal in Westerpark waar je Japanse en Koreaans eten kunt laten aanrukken. Stijn was daar al kok, toen Stefan aanmeerde en souschef werd. Ondanks dat Stefan later onder meer ging werken bij Loetje hebben ze altijd contact gehouden. Met hulp van Serdar Tonkas, een van de oprichters van de TonTon Club, openden ze de WonTon Dumpling Club.

Kimchi-tofudumplings
De specialiteit van het huis zijn de ‘saucy wontons’ met een vegan inhoud of kip-garnalenvuling (9 euro voor 5 stuks). Qua ‘saus’ kun je kiezen uit Hot ‘n Sour, Oil Spil of Drunk (witte sesam en bieslook). Daarnaast zijn er dimsummetjes, zoals kimchi-tofudumplings, koude én warme schotels met daarop bijvoorbeeld een chicken & shrimp roll, inclusief een crumble van krokante bloedworst.

14 uur lang gestoofde ribs
Handgetrokken brede noedels die druipen van de pittige olie zijn ook een belangrijk onderdeel van het menu. Je kunt ze krijgen met Szechuan cumin lamb, roasted five-spice aubergine of slow-roasted beef short rib (27,50 euro). Randstedelijke foodies zijn vooral enthousiast over deze 14 uur lang gestoofde ribs. Door dat urenlange sudderen is het vlees zo mals dat je dat het vlees met een schaar los zou kunnen knippen. Het leuke is dat je dat ook echt kunt proberen: bij het vlees zit, jawel, een grote blauwe schaar.

Tompouce van wonton
Om de lol compleet te maken, zou ik voor een van de spannende desserts gaan, zoals voor de tompouce van wonton met een romige ‘crème’ van matcha en gekaramelliseerde ananas. Hoe verzinnen de mannen het? Ik hoop dat ze hun fantasie vrij baan blijven geven. Wij in West laten ons graag verrassen én verleiden.

DeWestkrant