Zelf groenten oogsten in de Tuinen van West 

(Foto Pluk! Tuinen van West)
Hoogstins2024

In de Tuinen van West kun je vanaf begin mei zelf wekelijks biologische groenten oogsten. Zo kun je een deel van je eten verzamelen zonder dat je naar de winkel of supermarkt moet. Ook kun je bloemen en kruiden plukken. 

Het team van Pluk! Groenten van West heeft voor komend seizoen nog enkele plekken vrij voor nieuwe oogsters. De stichting beheert twee zogenoemde Community Supported Agriculture projects in de Tuinen van West, het uitgestrekte groengebied bij Osdorp.

Oogsters betalen een bedrag per seizoen, dat recht geeft om wekelijks te oogsten. Het afgelopen jaar werden onder meer tuinbonen, sla, wortels, radijs, paksoi, knoflook, prei, ui, aardappel, spinazie, courgette, tomaten en pompoen geteeld.

Pluk! biedt een alternatief voor het grootschalige voedselsysteem, vermindert het gebruik van plastic, stimuleert biodiversiteit en is goed voor het klimaat, zo laat boerin Ann Doherty weten. Je kunt een rondleiding krijgen door een mail te sturen naar plukcsa@cityplot.org Meer informatie: www.plukcsa.nl

DeWestkrant