Duurzame bloemen uit de Tuinen van West

Hoogstins2024

Gifvrije bloemen telen in het westen van Amsterdam. Dat is de missie van Sarai Bar-El van Lokale Bloemetjes. Ze wil haar bloemenpluktuin in de Tuinen van West uitbreiden en haar duurzame, lokaal geplukte bloemen ook gaan aanbieden op een aantal afhaalpunten in Amsterdam.

Veel snijbloemen worden geteeld met gif en kunstmest, aldus Sarai Bar-El. Ook komen ze vaak van ver. Met Lokale Bloemetjes wil zij de strijd aanbinden met de reguliere bloementeelt die vaak ten koste gaat van het milieu. Haar Amsterdamse bloemen blijven volgens haar ook langer vers, omdat ze direct van het veld in de vaas terecht komen.

De eerste stap was de opening vorig jaar van een bloementuin aan de Nico Broekhuysenweg 20 in de Tuinen van West, waar liefhebbers zelf bloemen konden plukken. Nu is het tijd voor uitbreiding, waarbij ze de lokaal geteelde bloemen wil gaan bezorgen op verschillende plekken in de stad.

Om haar plannen te kunnen bekostigen, is Sarai Bar-El een crowdfundingcampagne begonnen. Inmiddels heeft zij ruim 7.000 euro van de benodigde 10.000 euro opgehaald.