Nazomerfestival in de Tuinen van West 

Foto Nichon Glerum
Hoogstins2024

Eten, kunst en muzikale performances staan centraal op het Tuinen van West Fest vandaag. De oogst van lokale producten is reden voor dit nazomerfestival in de natuur van Nieuw-West met kunstenaars, innovatieve boeren, culinaire ondernemers en ambachtelijke makers. De toegang is gratis.

Kijkje in de keuken

De Keuken is de plek voor lokaal en gezond eten, met aandacht voor oude bereidingstechnieken als roken, stoven, smoren en fermenteren. Lokale chef-koks van De Kaskantine en Wilde Chefs geven demonstraties en workshops.

Muziek op de kar

Op het podium zijn optredens van Latino band Cheesy Trio, kleinkunstcollectief Bovenste Knoopje Open, singer-songwriter Carly-E en de Syrische fusion band Sarsaria. Op de huifkar kunnen bezoekers zich laten meevoeren door verhalenvertellers en muzikanten.

Boogschieten

Kunstenaars Bert Kramer en Hein Beentjes laten zien wat je met lokaal hout kan doen: van het bouwen van hutten, tafels en andere slimme ontwerpen tot gebruik als duurzame energiebron. Bezoekers kunnen ook in Middeleeuwse stijl boogschieten met de Dutch Warbow Society.

Zondag 1 oktober, 12.00 – 18.00 uur

Polderheuvel, Joris van den Berghweg

www.tuinenvanwestfest.nl