Festivals in West afgeblazen

Strafwerk Festival 2021 is geschrapt (Foto Facebook)
Hoogstins2024

Diverse festivals in het westen van Amsterdam zijn afgeblazen vanwege de nieuwe coronarestricties die het kabinet heeft aangekondigd. Vanaf 14 augustus zijn maximaal 750 bezoekers toegestaan, terwijl festivals vaak duizenden kaarten hebben verkocht en die aantallen ook nodig hebben om rendabel te zijn.

Strafwerk op zaterdag 14 augustus in het Westelijk Havengebied gaat definitief niet door. De organisatie spreekt van een keiharde klap. “Op z’n zachtst gezegd een hele bittere pil. We gaan dit nieuws als team verwerken en zullen deze week terugkomen bij alle kaartkopers over de vervolgstappen”, meldt de organisatie op Instagram.

Komm Schon Alter, dat ook op 14 augustus zou plaatsvinden in de Tuinen van West, is eveneens geschrapt. De organisatie belooft snel contact op te nemen met bezitters van een kaartje. Het Amsterdamse Terrassen Festival op 19 tot en met 22 augustus in het Rembrandtpark gaat ook niet door. Kaartkopers krijgen een mail met informatie over refunds, zo belooft het team achter het festival.