15de editie van Amsterdam Storytelling Festival draait om verlangens

Thyson Miguel uit West. Voorstelling: ANTI.
Hoogstins2024

Van woensdag 2 november tot en met zondag 6 november vindt in Podium Mozaïek The Amsterdam Storytelling Festival plaats. Het event is een blijvertje gebleken. Deze week komen verhalenverhalers uit de hele wereld alweer voor de vijftiende keer samen.

Een onbeantwoorde liefde, whisky brandend in je keel, een sappige aardbei. Mensen hebben veel verlangens, die vaak onbeantwoord blijven. Dat verlangen is het thema van The Amsterdam Storytelling Festival dat van 2 tot en met 6 november losbarst in Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg.

Divers programma
Storytellers Raphael Rodan (Israël) en Sahand Sahebdivani (Iran) hebben aan de hand van dit thema een divers programma samengesteld met voorstellingen, workshops en talks van (on)bekende artiesten uit alle windstreken (Mexico, Oeganda, Turkije, België, Engeland, Libanon).

Persoonlijke verhalen
Behalve traditionele storytelling, die met name is gebaseerd op oude verhalen, heeft het duo veel persoonlijke verhalen geprogrammeerd. Een voorbeeld is ANTI van Thyson Miguel. Thyson, die in West woont, heeft een voorstelling ontwikkeld over zijn roerige leven. Volgens de toelichting is het ‘een eerlijk verhaal over hoop en de zelfkant van de samenleving’. Zaterdag 5 november van 19.00 tot 20.15 uur kun je de voorstelling zien. Behalve deze verhalen wordt er ook geëxperimenteerd met het mengen van verschillende theatrale disciplines. Het complete programma vind je hier.

Speciaal magazine
Voor dit jubileumjaar, waarin ook Storytelling Centre 10 jaar bestaat,is een speciaal magazine gemaakt. Hierin blikt oprichter Arjen Barel samen met tientalen betrokkenen terug op de geschiedenis van het festival en de organisatie erachter.