Waarom buren koffiebar Qahve in Bos en Lommer steunen

Hoogstins2024

Het zal je maar gebeuren: ben je net open en dan wordt er ingebroken. Dit overkwam Qahve, een koffiebar met een sociaal-culturele insteek aan de Hofwijckstraat 43 in Bos en Lommer. Mede-eigenaar Hasan Cetin schreef het volgende op de Facebook-pagina Boloburen: “Helaas is er gisteren donderdag 17 maart tussen 17 uur tot vandaag 8 uur bij Qahve ingebroken. Qahve blijft dan tot en met maandag gesloten (in verband met  aanschaf van nieuwe malers en pinautomaat). Als jullie iemand hebben gezien of gehoord dan hoor ik dit graag van jullie. Van de politie kregen wij door dat er veel inbraak plaats vindt deze tijd dus let extra goed op en neem je maatregelen.”
Diverse steunbetuigingen volgden: “Wat een nare start voor jullie. Veel sterkte.” “Wat slecht. Sterkte.” Iemand anders schreef dat er onlangs ook was ingebroken bij De Steek, het naaicafé en de duurzame stoffenwinkel in de Van der Hoopstraat, en dat ‘it seems like a bigger issue’. Sylvia Hommes komt met een smakelijke optie om de eigenaar een hart onder de riem te steken. “Allemaal extra koffie met wat erbij na maandag.”  Wat dat extraatje dan zou kunnen zijn? Cake en koek uit eigen keuken of een Turkse tosti!
Volgens een lezer van De Westkrant kun je er behalve lekkere koffie ook goede thee krijgen en had ik de zaak moeten noemen in mijn artikel met theetips.