Zelf speeltoestellen kiezen voor Erasmuspark

Het speeltuintje in de hoek van het Erasmuspark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Ouders en kinderen die vaak spelen in het speeltuintje in het Erasmuspark, mogen vanaf eind augustus zelf de speeltoestellen uitkiezen. Ze kunnen kiezen uit een aantal suggesties van het stadsdeel voor duikelrekken, draaimolens en zandbakken.

Twee leveranciers hebben een ontwerp gemaakt voor de make-over van de speeltuin. De grote zandbak, die er nu ook al ligt, staat daarbij centraal. Ook de glijbaan blijft staan. De rubberen vloer eronder gaat echter wel weg, maar wordt vervangen door houtsnippers.

Een voorstel voor het opknappen van de speeltuin in het Erasmuspark werd ingediend door bewoner Susanna Fontein via de Stem van West. Haar plan kreeg 355 stemmen en werd daarom besproken in de stadsdeelcommissie.

Het speeltuintje bij het Erasmuspark is een populaire plek voor ouders en kinderen. Bij de speeltuin is namelijk ruim gelegenheid om koffie en later op de middag borrels te drinken bij paviljoen Terrasmus.

Hier kunnen bewoners van West straks een stembiljet afhalen om mee te stemmen. Stemmen kan vanaf eind augustus ook via de site van de gemeente. www.amsterdam.nl/west

DeWestkrant